Monday, November 18, 2013

Menyibuk Di Villa Nabila

Rasenye tak perlu la kot aku ceritakan ape yang sedang berlaku dekat Villa Nabilla dekat JB ni. Cari je la sendiri ye. Melambak dalam media2 sosial ni. Dalam entri kali ni aku cuma nak ceritakan perihal aku yang pergi jugak ke Villa Nabila petang tadi.


Idea gile ni dicetuskan oleh sorang member aku mase tengah kelas petang tadi. Sempat pulak die google pasal Villa Nabila time kelas tu. Kebetulan pulak kelas petang yang sepatutnye habis pade pukul 6 habis awal pulak kan. Maka, makin menggila la nak ke sana.

Yang peginye adelah seramai 5 orang. Disebabkan undang2 jalan raya Malaysia yang hanya membenarkan maksimum 2 orang sahaja menaiki sebuah motosikal, maka 3 motor la yang diperlukan untuk mengangkut 5 sahabat ni. Dan motor aku jugakla yang single. Puas jugak aku ajak member2 yang lain supaya membonceng aku untuk menggenapkan jadi 6. Tapi, hampa...Bukan ape, paham2 la....

paham dah? - gambar hiasan
Perjalanan dari UTM ke Villa Nabilla tu sebenarnye ambik mase dalam lebih kurang 20 minit je. Tapi sebab jalan jam sikit (orang balik keje agaknya), maka lambat la sikit.

Bile sampai area lot2 banglo dekat Dangan Bay tu, member aku yang lead kitorang ni main masuk je kan simpang2 yang ade dekat situ kan sehingga la kitorang termasuk ade lot banglo yang masing2nye ade anjing. Ape lagi, menyalak la sekuat hati anjing2 tu semua mengalahkan aku ade bawak 'sesuatu' dekat belakang aku ni memandangkan belakang aku je yang kosong. Mujur anjing2 tu dalam pagar. Kalau tak, aku rase memang selamat dah betis ke atas kitorang semua. Semua standard anjing K9 polis tu. Bayangkan!

tak rabak betis?

Lepas agak2 rase dah sesat, kitorang parking motor dekat tepi jalan sementara member aku yang lead ni bukak map die. Dalam search2, tu tetibe je ade geng budak2 sekolah rendah dengan adenye salah seorang daripada mereka menggayakan jersi JDT datang dekat kitorang. Salah sorang daripade kitorang yang memang peramah ni terus je tanye geng bebudak tu dekat mane lokasi Villa Nabila ni kan.

Bebudak tu jawab "abang jalan terus sikit je ke depan. Kitorang pon dari sane" (aku agakkan saje dialog diorang memandangkan aku berade jauh sikit daripade situ untuk bagi peluang kereta lalu dekat sebelah kitorang). Jadi, kitorang pon ikut je la kate bebudak tu.

Memang sah, bebudak tu tak tipu. Memang sesak. Tengok la serba sedikit gambar yang aku dapat kongsikan ni.









 kalau jual air mesti laku punye la...paling koman pon jual la kacang kuda










Lepas daripade tu, kitorang terus pegi masjid memandangkan memang dah masuk dah pon waktu Maghrib. Lagi satu, paham je la kan...lepas pegi tempat2 macam tu, time Maghrib pulak tu.



2 comments:

Hajar Rashs said...

berani pergi..ad rasa seram x?

Ridzwan Mohamed said...

ade jugak...maklumla time maghrib, pastu hujan rintik2 plk tu