Tuesday, June 14, 2011

Antare Selipar Dan Sekolah

Entri kali ni aku buat sebab semalam rumate aku pinjam selipar aku untuk ambil selipar die dekat gym.Jadi bayang la saiz 8 pakai saiz 6.
selipar ini boleh sangat berharga di asrama ibarat RX-8 sebab boleh dibawak ke mana-mana


Bile ingat balik kalau dekat hostel sekolah dulu,lagi la haru dibuatnye.Banyak kenangan aku pasal selipar kalau nak diikutkan.Kebanyakannye pagi2 la.

Cerita 1st:
Mase ni aku form 1 atau 2 la.Tak sure la tapi yang aku ingat junior lagi la.Bangun la pagi nak pegi mandi kan.Pegi je depan dorm,terbaek la,takde terus selipar aku.Lesap!Last2 aku pegi la mandi dengan pakai sandal yang sepatotnye dipakai time nak pegi kelas atau prep.Nak kaki ayam,jauh dorm aku dengan tandas.Nak cari,lambat pulak takot nanti kena disepak terajang denda pulak kalau lambat siap nanti.

Cerita 2nd:
Ha3.Kali ni dah senior sikit dah sebab form 4 dah.Macam citer 1st tadi,cume kali ni aku tunggu melaon mane yang pakai selipar aku ni.Tau2 je ade budak junior yang pakai selipar aku 2.Aku tak marah beliau pade ketika itu samapi bile2 sehingga la ke saat sekarang.Tapi nak tau ape yang aku buat?Kerahan tenaga untuk bersihkan dorm aku untuk seminggu.Kan tu dah bagi 1001 manfaat dekat budak2 dorm aku kan?
kalau pepagi,budak2 sekolah aku transform jadik ni la


Cerita 3rd:
Kali ni dekat surau mase subuh.Bile dah abis solat,kebanyakan budak2 sekolah aku ni akan jadik macam Usain Nat Bolt.Semua berlari nak pegi dewan makan nak pecah laju breakfast.Jadi aku yang selalu duduk saf depan(ha3 ye la sangat) ni keluar lambat la.Bile keluar je,selipar aku lesap lagi.Sakit ati giler la.Last2 aku balik dorm dengan kaki ayam dengan tak pegi dewan makan.Sebabnye sakit jugak la kaki+geli jugak kalau pegi dewan makan dengan kaki ayam.Sebab akan lalu jalan tar yang ade pasir pastu ade 'periuk api'.Aku breakfast ari tu dengan biskut+susu dutch lady je.

Cerita 4th:
Cerita ni tak kena pade aku tapi kena pade member seangkatan aku.Ikut undang2 sekolah,mase prep @ kelas tambahan,pemakaian selipar tidak dibenarkan sama sekali berkali-kali.Biase la bile dah senior,masing naik haid head@kepala.1 ari tu warden buat operasi.Maka ramai la yang jadik mangsa akibat kerakusan tanggungjawab warden tersebut.Tapi diorang nekad jugak tak nak balik dorm dengan kaki ayam.Diorang pon gune kekreatifan masing2 iaitu mengambil surat khabar,kotak & tali.Entah camne ntah,akhirnye tercipta la satu selipar berjenama berita harian atau sasbadi.
kah3 gambar ni lagi


Daripade cerita 1st & 2nd,akhirnye aku simpan selipar aku tu bawah katil aku.Ok la memang banyak lagi.Belom masuk main baling2 selipar dalam kelas lagi ni.Nanti kalau dah teringat,boleh la post lagi ek.

2 comments:

Rozuan Ismail said...

selipar feveret aku yg atas skali tuh.haha

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

setuju2 sedap pakai