Thursday, June 16, 2011

Bende Biase Dekat Facebook

Kali ni aku nak buat entri pasal bende yang dah biase sangat jumpe dalam facebook amnye.

Biase tak kalau korang bukak fb korang,pastu ade la friend request?Pastu name entah ape2?Tak pon memang korang ni dah ade member sebegitu.

Kali ni aku nak cakap pasal golongan sebegini.Ye la name dah baik2 dah mak bapak bagi.Tau2 je dah tukar name.Kalau name gelaran yang dah biase tu tak pe la kan.Ini tidak,name tak nak kalah.Malas nak amek contoh.Silap2 maksud name tu sendiri pon tak tau.Padahal name sebenar Ismail Bin Lambung.
mintak maap la ye abang mail lambung


Lepas tu bab gambar.Pergh...kan dah molek dah ade wajah yang baek.Nak jugak masokkan gamba yang tak nak kalah tu.Ke masing2 dah cermin muke masing2 dah.
bak kate Tumulak;"MOLEK!"


mark zuckerberg(ntah betol tidak aku eja name beliau ni)


Lagi satu pasal basic info.Tak nak kalah lagi contohnye from Seoul,Paris,Madagascar banyak lagi la.Padahal bukan tak tau yang rumah sebenar beliau 2 bukak2 je pintu rumah terus nampak babi hutan.Pastu study at Harvard,Cambridge,International Engineering School,tapi bile dekat status "aaaaa...asingmnet tak siap lagi la""Malas aku pegi kelas hari ni.Tido lagi baik.""Yes CIKGU tak masok kelas".Memang camni rupenye budak2 yang elite ni.Siap panggil cikgu lagi.

Ni pasal privacy pulak.Memang betol privacy 2 penting.Tapi berpada-pada la nak berprivacynye.Baek tak yah bukak akaun fb jadik kera lagi bagus.Pastu baru ingat nak carik balik nak bagitau bende ke hape ke,tau2 je dah diactive akaun.Kan dah payah.Bende ni semue buat aku geli tau!

MASING2 ADE PENDAPAT NGAN AKAUN FB SENDIRI.ITU HAK DIE.AKU TAK BOLEH NAK MASUK CAMPUR.TAPI APE YANG AKU TULIS NI PON ADELAH PENDAPAT AKU.SEMUA ORANG BERHAK LUAHKAN PENDAPAT DAN SALING HORMAT PENDAPAT TU.PASNI JANGAN NAK SAMAN2  AKUPULAK .AKU NAK MINTAK MAAF BANYAK2 KALAU ADE YANG TERASE DENGAN POST KALI NI.

12 comments:

puteraduyong said...

kita manusia unik yang punya bermacam ragam...kenkadang memeningkan kepala... ;)

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

betol2.bak kate pepatah rambut same hitam(tapi rase sekarang tak same dah)hati lain2

Hanif said...

hahahaha..kadang2 nama lain susah kita nak kenal

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

betul!menyusahkan je

zetty said...

hahah fb, so many things happen dude..everythings they wanna share there, kalo bley nk pegi toilet pn nk ckp kat fb, xphm lgsg org mcm ni..2 blom ckp ag psl gmbar yg diupload kat fb, gambar segala mcm gambar ade.. ade yg b'tudung litup, tbe2 dlm fb gmbar freehair, bile kena puji suka , but bila ditegur melenting..heran rse manusia mcm ni.. fb should be used in a right way n right manner..hopefully they understand :)

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

i agree with that.btw hopefully they will understand and try to change it

dyg said...

ragam manusia cmtu la.,bg sy pula fb ni xubah macam kita tgl dalam 1rumah ramai2 ngan org lain.,lngsung xda privasi.,ada jg org yg dh anggp fb ni nyawa dia, xda fb xda life.,

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

ade yang anggap macam nyawa?hebat....

Domo Mega said...

setiap org ada ragamnya...dan tidak lupa juga ada sebabnya kenapa diorg letak nama lain dri nama IC diorg...atau nama pelik2...tu saya tak pasti...tapi saya harap2 sgt jgnlah ltk nama yg mungkin menyinggung hati org lain atau nama dari segala benda jenis yg pelik2...huhu ^_^

sudah follow ^_^...

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

kdg2 name tu diorang buat gabungan mcm gabungan dgn org yg die suke.as long dpt tau takpe.ni kalau dah name sampai menyinggung boleh jadik tak puas ati ni.btw thanks 4 following

HaiDa HiDa said...

kat facebook mmg gne nama sndiri sbb tuk memudahkan family dan juga kawan2 yg dah lama x jumpa kenal.. pastu pasal status, tmpat tggl semuanya benar2 belaka, xder yg x benar melainkan yg benar.. hehee.. tq sbb follow inilah duniaku.. dah follow kembali..

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

ha3 ok thanks sebab follow kemabali