Thursday, December 13, 2012

Salah Satu Perkara Yang NO Pasal Yes Ni

Assalamulaikum, sekarang ni musim menuai hujan kan. Ni dekat KL la. Kalau dekat tempat lain tu aku tak tau la.

Jadi, kalau musim hujan ni, ianya mungkin menjadi 'mimpi ngeri' bagi pengguna Astro yang mane perkhidmatannye macam .......(malas nak cakap).


Tapi ape kaitannye Yes dengan Astro ni? Jawabnye, Yes ni pon macam tu jugak la perkhidmatannye time2 hujan camni. Ni bukan aku sorang je yang mengalami keadaan camni. Tapi ade la dalam 3 orang member aku yang lain mengalami bende yang same.

Yang bezanya aku pakai Huddle. Lagi 2 orang pakai modem broadband yang biase tu dan lagi sorang pakai phone Yes tu buat modem. Tapi yang pasti keempat-empatnye pakai Yes.

tu tengah kelip2 sebenarnye tu. dah la kalau dekat bilik aku memang payah nak dapat line 4G. tapi bilik depan aku laju pulak!

Maklumla, semua bende ade kelemahan dan kelebihannye tersendiri. Aku pon ade post pasal yang best pasal Yes ni dulu. Boleh klik sini kalau nak tau.

Dulu mase pakai Maxis dulu, agak lembap jugak kalau hujan. Tapi tak la sampai putus terus macam sekarang. Dan kalau nak tau, dah berape kali dah keluar warning message mase taip entri ni sebab line yang putus2 ni.

Last sekali, tu je la kot. Yang lain aku rase Yes ni best.

4 comments:

Mrs Velentine said...

sya tak langgan astro..buang duit je..

Ridzwan Mohamed said...

ooo sy sbb nak tgk sukan je

ELeEa said...

Maxis bg sy stakat ni ok je...hehe...

Ridzwan Mohamed said...

maxis mmg ok...cuma rase nak beralih angin.