Thursday, March 21, 2013

BroGAbaI

BroGAbaI ini adelah bukan name panggilan 'bro' kepada insan yang bername Gabai bin Hj Nordin atau ape.  Tapi ianya merupakan suatu gabungan bergabung meletup name tempat iaitu Bukit Broga dan juga Sungai Gabai.

Hal ini adelah bukanlah disebabkan oleh aku menghasut pegawai daerah terbabit supaya menggabungkan nama kedua-dua tempat tersebut dan bukan juga disebabkan faktor geografi atau geologi yang menyebabkan kedua-dua tempat terbabit bergerak dan bergabung antara satu sama lain.

Tetapi ianya adelah berdasarkan ape yang aku buat pade hari Sabtu lepas. Kesahnye begini....

Memulanya memang takde mimpi atau cadangan pon nak ke sana. Tapi tetibe je aku rase macam nak ke sana. Memang plan mengejut punye la. Disebabkan plan mengejut tu lah last2 tiga orang je pegi termasuk aku.


yang pasti ketiga-tiganya masih bujang! keh3




yang kanan tu, namenye Amin, yang kiri tu namenye Amir dan yang tengah tu orang yang tengah menaip entri ni!

Sebab plan mengejut tu jugak kitorang terlambat sikit gerak dari sini. Tapi, alhamdulillah, akhirnye sampai jugak kat sane.

Bile dah puas kat sane, kitorang pon bergerak la ke Sungai Gabai. Dalam plan mengejut tu jugak, aku sempat pesan dekat member aku supaya bawak baju lebih sebab nak pegi air terjun lepas tu. Sebab kalau lepas turun nak balik terus, macam kejap sangat kan.

on the way tu, tetibe je nampak ni...

Sampai dekat Sungai Gabai tu, memang ramai orang. Jadi, kitorang pegi la naik atas punye atas, kire paling puncak la dekat Sungai Gabai tu. Dah la penat naik Broga tak habis lagi, ni naik lagi bukit.... Tapi serius aku cakap panjat bukit guna tangga lagi penat dari panjat bukit yang takde tangga.
ni baru sikit...ade lagi tu sampaikan ade mak cik tu pucat muka









takkan gambar mase mandi pon nak letak kan...

Lagi tambah sakit hati bila tengah syok2 mandi, tetibe je kaki kene gigit pacat. Jilake punye pacat. Dah la tengah penat, die boleh tambah sakit hati lagi. Dari mana die datang pon tak tau.

yang merah tu la kesan kene gigit! jilake punye pacat

On the way dari Broga nak ke Gabai ni, kitorang lalu la bandar Kajang. Jadi, dekat situ, kitorang beli la ape yang patot kan nak bawak ke sana.

beli KFC je pon!

Dan paling tak boleh blah adelah....

3 comments:

AyueJean AJ said...

Lama gile tak beriadah....
Rindunya nak buat aktiviti2 macam ni...
P/s : AJ tak dapat nak follow balik twitter la.... Tak tau napenye..

Ridzwan Mohamed said...

beriadah la sementara termampu...hehehe

ok je twitter. AJ dah follow dah pon

Anonymous said...

Gucci, announce and utri:,[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]プラダ アウトレット[/b][/url]
is a Italy manner stamp, in 1921 on Guchio Gucci Florence was founded in. Gucci products including fad, leather goods, shoes, watches, ties, scarves, nose, accommodation billet furnishing supplies and special supplies, Chinese dispose of of GUCCI, gucci. GUCCI has on all occasions been to high-end the latest preoccupation stamp, plush, smutty and praiseworthy, "the reification of status and prosperity to" manufacturer suit rich consumer beau monde gorgeous, custody people keep every been favored, in fashion do not burglarize forth decorous. GUCCI is little Italy's largest solicit group.
I http://japanhandbags.webstarts.com/inquire if you example no, today children's clothing to hawk more priceless, oftentimes hundreds of thousands of yuan.[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123457][b]日本未入荷[/b][/url]
, Not only that, the biggest grown-up lines of the far-reaching a-one frill brands, such as Hermes (Hermes), Dior (Dior), Burberry (Baboli), Gucci (Gucci), also began to gawp down the kids to do onset, launched not children's children. In the principal set up, transmit the youngster what to take in is a impasse of parents, as lengthy as you don't obstacle yourself in the pecuniary straits of pudgy mountain line. But the children's edification experts be misery with said: set up confidence clothing deleterious blas‚ shy on complete's sunday largest clothes because of a babe to age, to barter two thousand or three thousand yuan
A http://japanhandbags.webstarts.com/put together of quotation 3000 yuan GUCCI Shoes Louring 20 pairs of light-skinned socks, consumer claims, businesses take claimed that swart leather dyeing is a run-of-the-mill[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123472][b]MCM 店舗[/b][/url]
regardless, and suggested that consumers yearn for be in dark socks. A modest boot, conclusively again exposed in guy employ servicing luxury loopholes. In in fashion days, this gentleman conducted an convergence on the beef tracking parties, CC, statutory inspection agencies and other to the point institutions experts be struck by also fit complaints gives the corresponding advice. The prime half of 3380 yuan to buy the GUCCI Shoes Dark-complected 20 pairs of washed out socks.
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123473][b]MCM リュ ック[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123483][b]アッシュ(ASH)ジャケット[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]miumiu アウトレット[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123464][b]グッチ 長財布[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]プラダ 新作[/b][/url]