Tuesday, September 11, 2012

Pembalut Burger Ramly

Sebenarnye entri ni sepatutnye dah selamat dipostkan minggu lepas tapi memandangkan komitmen aku pade negare sibuk sikit, maka aku postponekan saje niat untuk menulis entri ni.

Kesahnye begini, pade malam aku balik dari Genting Highlands (nak tau klik sini) hari tu, aku lepak2 dulu la, online dulu. Memulanye perut ni memang tak rase lapar. Tapi lebih kurang pukul 11 lebih camtu, perut aku terase lapar dengan spontannye.

Memandangkan mase tu dah pukul 11 lebih, aku rase better makan biase2 je. Nak makan nasi, banyak kedai dekat kafe kolej aku ni dah terbalik kan die punye bekas2 nasi dengan bekas lauk die sekali. Nak keluar malas pulak memandangkan banyak tenaga aku dicurahkan di Genting pade siang hari tersebut.

Last2 aku decide makan burger je la. Sebab kompem makan panas2. Lapar punye pasal, aku bedal double punye.
tapi takdela makan sampai macam ni

Ok, sebenarnye ni la isi penting dalam entri ni. Memang kalau nak diikutkan takde salah pon makcik tu nak bungkus burger dengan kertas ape sekali pon. Kertas pasir pon boleh buat bungkus burger kalau die nak. Tapi kalau la dalam dunia ni ade orang yang sangat berprotokol mengalahkan Presiden US, kompem die kate mak cik yang bungkus ni fail. Nak tau sebab ape? Tengok gambar dekat bawah ni.

Nak diikutkan takde bertukarnye rase daging ayam kepade daging lembu bile bungkus gune kertas lain. Ade ke bile bungkus nasi lemak gune surat khabar yang ade gambar Wawa Zainal terase .........................?

 Tapi ape pon tujuan aku tulis entri ni adelah untuk sekadar hiburan sahaja. Name pon blog aku kan. Lagi satu, kalau korang bace entri aku sebelom ni, kan aku kate  hujan pade siang harinye kan. Tapi ape yang berlaku pade malam harinye sewaktu aku balik dari beli burger ni? Aku nampak dengan jelas lampu2 yang ade dekat Genting dari kolej aku menandakan cuaca yang sangat baik ketika itu. Arghhh.........

4 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

ko nak cakap beger walo murah rasa sedap ke?

Mrs Lurve said...

ahaks pk yg positif, mana la tahu pembalut utk ayam punya dh abis, tgl daging jer..

Kesuma Angsana said...

he he he

Ridzwan Mohamed said...

Rapunzeel Cikilolo: lebih kurang gitu la niatnye

Mrs Lurve: mungkin jugak ek. mane tau

Kesuma Angsana: saje je