Wednesday, September 5, 2012

Terbaik Punye Selipar Wakaf






Mesti korang pernah tengok contoh2 selipar dekat atas terutamenye dekat masjid atau surau kan. Kekadang nak pakai pon mau tergelincir sebab bapak la licin kan. Kadang2 kaki kanan pakai cap osaki, kaki kiri pulak pakai selipar kaler kuning yang siap ade macam refleksiologi tu.

Memang jarang la jumpe selipar yang cantik2 taruk dekat surau buat wakaf. Mungkin sebab pikir dah wakaf, maka suka hati la letak buruk ke, takde tapak la, putus la tak rupe selipar la kan.

Tapi baru2 aku jumpe terbaek punye selipar wakaf. Tengok je gambar dekat bawah ni.
nampak cantik, bergaya, elegan, dan berjenama...kalau celup sekalipon tak heran la sebab dah dekat dengan Danau!

Lokasi gambar bawah ni adelah dekat surau KL Festival City dekat Danau tu haaa... Celup pon celup la. Janji ditepati sedap la mate memandang, kaki pon sedap memakainye.

Dulu mase aku dekat sekolah dulu, adelah menjadi kesalahan yang amat diazab pedihnye jika warden mendapati pelajar memakai selipar ke kelas, prep,atau senang citernye tak boleh langsung la pakai selipar bawak keluar dari kawasan asrama. Kalau kantoi, kene rampas la jawabnye. Tu yang aku kate pedih tu;- kene balik asrama dari kelas atau lokasi rampasan dengan hanya berkaki ayam.

Berbalik pade tajuk entri ni, HEM aku mase tu ade kate yang selipar2 dirampas tu akan diwakafkan kepada masjid2 sekitar. Tak tau la kate2 itu dikotakan atau hanya omong2 kosong je. Aku pon dah lame tak pegi Raub. Nak tengok, lawa2 tak selipar wakaf dekat sane.

2 comments:

nurul.iman said...

hehe. tapi kadang-kadang bukan sebab orang wakaf selipar buruk. first2 wakaf dah cantik dah. tapi bila public pakai, lama-lama tu la yg putus la, tercabut la etc.

Ridzwan Mohamed said...

ooo tp kekadang ade jugak yg pakai sedekah je selipar yg die tak guna.bukan semua ye, hanya segelintir