Monday, February 18, 2013

Husin, Mon, & Jin Pakai Toncit Punye Review

Hari tu aku, akak aku, dan abang ipar baruku pegi Pavi gara2 nak tengok citer seperti yang tertera dekat tajuk tu la.

Dengan ramai orang especially orang cina, kitorang dapat jugak beli tiket sebabnye kebanyakan orang cina tu tadi beli citer Die Hard. Sampaikan gold class yang hargenye RM60 pon penuh. Punye la tinggi azam diorang nak tengok citer Die Hard.



Bagi aku, citer ni boleh dikatekan lawak jugak la. Masih boleh menggeletek perut la senang citer. Dengan Husin, Pak Jabit, Pak Abu, Usop, memang macam dulu la.

Die punye suasana masih lagi dalam keadaan same; Kampung Pisang la. Malas aku nak citer die punye sinopsis sebabnye korang sendiri boleh google kan.



Antara dialog yang aku rase kelakar adelah dialog dari Pak Jabit la mase orang kampung kecoh pasal Husin dah hilang. Spontan je die kate:

Mane la tau die pegi Giant cari tisu ke

Memang satu hall tu gelak la. Lagi satu mase part Husin marahkan Rashidi Ishak tu:

Mike ni sape ha? Muka dah la macam laki Vanida Imran.

Rating yang aku bagi citer ni adelah 7/10. Citer ni still lawak. Aku rase citer ni memang boleh lagi gempak kalau semua pelakon dari Zombie Kampung Pisang ngan Hantu Kak Limah tu digabungkan. Maksudnye, AC Mizal, Que Haidar, Johan, masuk semua. Kompem gempak punye la.



Tu gara2 tengok citer ni, dah terpengaruh macam dalam entri ni.... Klik sini

10 comments:

Cik Zara said...

semalam baru lepas tengok zombie kampung pisang..hahaha...xsabar nak tengok citer ni..

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Ridzwan Mohamed said...

try la tengok

are_lin@yu said...

btl..kra lwk la jgk..

Ridzwan Mohamed said...

kan...

ELeEa said...

best ea...kena cari masa gi tgk jugak ni...

Ridzwan Mohamed said...

carik la mase yg sesuai!

Mieza Jhaa K said...

Teringin nak tgk..

*xpuas lg tgk zombie kg pisang dgn hantu kak limah..mmg lawak giler

Ridzwan Mohamed said...

dah tu, tunggu ape lagi? tengok la...

Anonymous said...

Satu lagi dialog kelakar iaitu bila Yem Sekupang nak protes kat Pak Jabit & Pak Jabit cakap SHUT UP YOU. Memang gelak samapai tak bernafas !!!