Monday, February 25, 2013

Sekeping Sampul Dan Kad

Kalau nak diikutkan hal yang sebenarnye, setiap perkataan dalam tajuk tersebut dipisahkan. Kirenye sekeping, sampul, dan kad. Dan mesti korang tertanye-tanye ape ke bende alah kesemua itu.

Korang tau bende lah ni?

sekeping...


Kalau tahu, sesungguhnye korang adelah merupakan rakyat Malaysia yang hidup pade tahu 2013 ini. Jadi, aku rase dah tau dah ape mesej aku yang sebenar untuk entri ni kan.

sampul

kad

Dibandingkan...


Aku boleh post entri pasal aku dah ambik. Dekat UTM KL ni, tarikh asal yang boleh ambik adelah 21/2 aritu iaitu ari Khamis. Aku try la jugak tengok kot2 betul atau hanya sebagai suatu propaganda masa kini sahaja. Ape yang aku nampak adelah kata2 itu memang merupakan suatu fakta apabila punye la ramai orang beratur nak ambik. Macam nak beli tiket Final FA dah aku tengok. Aku pon membatalkan hasrat aku untuk ambik pade ari tu.

Tapi kepulanganku pade hari itu bukanlah dengan perasaaan hampa, tetapi dengan perasaan yang berkobar-kobar apabile aku try datang pade keesokan harinye.

Masih lagi ramai orang. Mungkin sebelum pak guard datang keje lagi diorang dah sampai dulu. Pade mulenye member aku ajak balik. Tapi setelah dimotivasikan oleh aku, akhirnye die akur dan taat sahaja pade perintah aku. Sebabnye lebih kurang 4 orang je budak lelaki dekat situ. Yang lain semua pompuan, termasuklah kerani office terbabit. Kalau nak diikutkan gak malu jugak.

Tapi, ape aku pedulik! Aku tebalkan muka, rilek je bagi kad matrik aku dekat salah sorang kerani yang bermuka ketat tapi sweet dekat situ. Bile die sebut je name "Ridzwan", aku dengan confidentnye aku pegi sebab aku yakin pade mase tersebut hanya aku sorang je yang bername Ridzwan.

Begitulah serba sedikit yang aku boleh citer mase nak ambik Baucar pade tahun ni. Kalau nak tau versi tahun lepas, boleh la klik sini.

Lastly, ucapan terima kasih kepada kerajaan Malaysia sebab dah bagi baucar ni... Takkan nak berterima kasih pade kerajaan Burkina Faso pulak kan. Orang memberi kite merasa.

2 comments:

AyueJean AJ said...

AJ tak layak nak mohon BB1M ni....
Hehehheh.....

Minta tolong vote AJ boleh tak?

http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/blogger-i-really-need-your-help.html

Ridzwan Mohamed said...

nape tak layak?

ok...