Tuesday, February 19, 2013

Juvana The Movie Punye Review

Semalam, barulah aku berpeluang tengok citer Juvana The Movie di GSC Gold Class dengan menggunakan laptop sendiri!



Kali ni aku bukan nak citerkan sinopsisnye sebab korang boleh google sendiri. Tapi saje nak ulas sikit pasal citer ni.

Boleh kate 80% adelah watak yang same daripade drama Juvana dulu tu. Cuma ade tambahan sikit. Overall citer ni boleh dikatekan gempak la bagi mereka yang sukakan aksi2 kucing. Dan bagi yang mengharapkan ade adegan2 seperti dalam drama2 Korea, maka harap dapat lupakan sahaja harapan itu.

Botak bile dah insaf
Dalam banyak2 watak dalam citer ni aku paling suke Botak la. Cara die cakap, cara die berlawan nampak cool je. Kire macho la senang citer. Lagi satu ade satu kate2 die yang boleh aku guna kot mase nak interview nanti. Dialognye adelah:

"Kalau kite kena tumbuk, kite nak lawan balik, kite pakai Matematik?" 

Memang tak boleh blah bile Botak ni insaf.

Tapi satu je yang aku rase kurang(bukan tak) best pasal citer ni iaitu pade watak Lan Todak lakonan Sharnaaz Ahmad. Terus terang aku kurang berminat dengan lakonan die kali ni. Aku rase ramai lagi kot pelakon yang layak jadi Lan Todak ni macam Aeril Zafrel ke, sape2 je yang ade muka budak2 sekolah. Beto Kusyairy aku rase layak jugak tapi dalam drama dulu die dah berlakon kan.



Sejujurnya aku agak suka la jugak lakonan Sharnaaz Ahmad ni. Tapi aku rase die ni lagi sesuai kot jadi hero2 dalam citer jiwang2 camtu la dan bukannya juvana. Sebab aku rasa muka die kurang sesuai la nak jadi juvana. Sori la Sharnaaz, jangan hentam aku pulak dekat Twitter nanti!

Rating yang aku rase sesuai adelah 8.5/10 kot. Dan akhir sekali, kenal tak mamat ni?




2 comments:

Mieza Jhaa K said...

Hui! xde sapa bleh lawan yg bwh skali tu klu bab berlakon

Ridzwan Mohamed said...

dah bnyk menang anugerah la katekan