Wednesday, August 17, 2011

Antare RM1.00 Dan RM100.00


Suatu ari berjumpe la si rm1 ngan rm100 dalam satu wallet.Disebabkan dah lame dah tak berjumpe make diorang pon bercerite le pasal perkembangan memasing.Antare perbualan tersebut adelah:

rm1   :Waa lame betol tak nampak kau ek.Tapi kau elok je ek.Tak konyok,lusuh maintain je macam baru
          keluar dulu.

rm100:Nak buat camne jarang keluar.Tapi aku pelik jugak tengok kau ni.Kenape kau boleh jadik camni?
           Konyok,lusuh bau pon dah hilang dah.Ceciter!

rm1   : Ooo sebab aku jadik macam ni?Maklumla aku ni aktif.Kejap pegi sini kejap pegi sane.Kau pulak
          camne?Banyak travel?

rm100:Banyak tu tak banyak jugak la.Selalu la pegi shopping complex,karaoke,tak pon bawak pegi
           jenjalan.Tapi bukan la kerap sangat.Macam 2 minggu sekali tu adela.

rm1   : Kau nak tau citer sebenar?Meh sini aku cerite.Mane taknye aku ni memangla banyak travel.Kadang2
          tak sampai sejam aku dah keluar balik.Ade sekali tu tak sempat masok dalam beg.Maen pegang dekat
          tangan je.

rm100:Pergh aktifnye kau.Mane kau selalu pegi aktif sangat macam ni?

rm1    :Masjid,surau,orang menyanyi tepi jalan ngan pengemis.

rm100 :Ooo patut la.

Diorang tak dapat berbual lagi lepas tu sebab rm1 dikeluarkan sebab dah sampai masjid.Lagipon ari tu ari Jumaat.

12 comments:

Moderator Blogger's Malaysia said...

LOL!

Sindiran yang tepat untuk masyarakat di Malaysia tak kira bangsa dan juga agama.

Liefde Ain said...

nice :) nie versi awak..

versi ain yg nie..

http://bicara-ukhti-ain.blogspot.com/2011/08/antara-rm50-dan-rm1.html

Liyana Aziz said...

ini sangat deep... nice one! banyak beza jumlah tu, banyak jugaklah beza kegunaannya..

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

Blogger's Malaysia:ha3.tak berniat nak sindir sesape pon

Liefde Ain:sebenarnye dah lame dah dengar citer ni.saje je ubah sikit.he3.

Liyana Aziz:rasenye macam tu la...mmg bnyk bezanye

cIk PikA said...

cam tu la slalu nye.. kan3??

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

Cik Pika:ha3.hakikat...

he is kapten kakak said...

rm 100 boleh beli gitar kapok . ngam2 weh ! XD

rm1 ? err , masuk toilet jee kot ? hahaha

Ridzwan Mohamed said...

tp kedua-duenye bole habis dlm sehari

ken said...

saya lebih suka rm100 :P

Ridzwan Mohamed said...

saya suka rm100 jugak...

Shah Idin said...

Kt mne bleh dpt gitar rm100

Shah Idin said...

Kt mne bleh dpt gitar rm100