Tuesday, January 31, 2012

Antara Surau Yang Best

Baru2 ni aku ade ikut akak aku pegi TBS.TBS ni adelah singkatan daripade Tempat Best Siot Tempat Bas Stand  Terminal Bersepadu Selatan dekat Afrika Selatan  Bandar Tasik Selatan.Tujuannnye adelah untuk mengaudit bas2 yang ade dekat situ.Tu keje akak aku.Keje aku?........Menyebok disitu sambil mencuci mate carik awek dan bertindak sebagai bodyguard akak aku.

Lepas tu,kewajipan wajib ditunaikan.Maka aku pegi la surau dekat situ.Selame ni kalau pegi situ,tak pernah pon masok surau die sebab mase tu dah sembahyang atau waktu tak masok lagi.Ni kirenye 1st time la masok situ.Masok2 je situ,terkasima aku tengok keadaan surau die.Tengok la sendiri.
ade lagi...
tempat wuduk
Antara sebab yang aku kate surau die best adelah surau die besar,bersih,cantik dan selesa.Bagi aku,memang selesa la.Bayangkan,kalau sebaliknye yang berlaku,tengah2 sembahyang tetibe ade lipas melintas depan korang mase tengah duduk antare 2 sujud takpon dengan bau kaki orang mase korang sembahyang.Camne?


Kat sini aku bukan la nak kate asal tempat tu lawa atau best,solat kite khusyuk,diterima.Tapi,bende2 ni semua la yang boleh tenangkan kite semua mase nak solat.


Aku harap pihak2 yang berkenaan nanti boleh la upgradekan surau yang sedia ade yang memang jadik kegunaan orang ramai macam dekat shopping complex,R&R,banyak lagi la.So far,kalau surau dekat shopping complex yang selesa bagi aku adelah dekat KLCC.Kalau R&R pulak,banyak.Especially dekat highway PLUS menghala selatan atau LPT

5 comments:

syazana amira said...

tmpat memainkan peranan :)

kadang2 kalau yang berbau tu rasa macam x boleh ja nak teruskan solat

Rozuan Ismail said...

baguslah.at least,diorg ambil berat pasal kebajikan pengguna Islam untuk bersolat

Ridzwan Mohamed said...

syazana amira:betul2 kembang-kempis dah hidung ni

Rozuan Ismail:sepatutnye setiap tempat mmg kene buat mcm tu sbb negare kite kan negare islam

aKSARAfENDI said...

bgus..spttnya di semua tmpt prlu sdiakan surau yg slesa utk brsolat.ngara kita ngara Islam kan, so benda2 mcm ni lah yg prlu diberi keutamaan..

Ridzwan Mohamed said...

betol2