Tuesday, July 10, 2012

Aku Dikuarantin!

Hari ni aku menjalani kehidupan aku seperti biase. Bangun pagi, sembahyang Subuh, mandi, pakai baju dan sebagainye la kan.

Turun je bawah start moto, bagi panas sikit, lepas tu baru la gerak menuju ke destinasi yang dikehendaki.

Sampai saje dekat destinasi tersebut, aku ditahan oleh pengawal keselamatan yang sentiasa mengawal kawasan itu. Kirenye beliau boleh dianggap otai la di tempat itu. Dalam pade tu, die jugak menyuruh aku pegi ke bilik yang die tunjuk itu.

Aku pon melangkah ke bilik itu dengan lemahnye. Kemudian aku disuruh pula oleh orang yang ade dekat situ pegi masuk bilik yang dibagi name 'Bilik Kuarantin'


Ape salah aku? Aku bukannye ade bawak sakit ape2 pon. Tengok b**i pon jarang sekali, inikan pulak nak kene selsema die. Nak kate kene radiasi pulak, bile mase aku main pondok2 atau online sebelah reaktor nuklear kan?

Tengok luar daripade tingkap bilik tu, aku tengok ramai je kanak2 tengah riang bermain menandakan mereka semua bebas daripade sebarang infection.










Rupe2nye kuarantin yang dimaksudkan di sini adelah aku dalam bilik menunggu untuk speaking test for MUET. Aku tak tipu sebabnye memang betol pon bilik menunggu tu dipanggil Quarantine Room. Name aku start dengan huruf 'R' kan. So kalau ikut alphabet memang lambat la kan. Memang bosan gile kot menunggu.
disinilah aku dikurantinkan....


2 comments:

Kesuma Angsana said...

wa cam tu ke kekdahnya bilik kuarantin tu

Ridzwan Mohamed said...

begitu la ceritanye