Friday, October 14, 2011

Couple Yang Gedik

AMARAN:
Sesape yang biase singgah blog aku meme dah tau dah amaran yang keluarkan.Tapi takpe kali ni aku tulis lagi.Entri ni meme ade kaitan dengan yang hidup atau yang bakal mati.Jadi aku mintak maaf la kalau entri ni berjaya merobek hati korang dan mendorong korang untuk mencarut,memaki,menghina,banned blog RID Z ONE ni.Bagi aku,kalau tak suke cam biase,jangan teruskan pembacaan anda.Korang juga boleh menurunkan komen kalau puas hati atau tak sebaik sahaja habis bace entri ni.Aku ni jenis orang yang bukan cepat melenting.

Seperti mane yang kite tau,golongan belia macam aku ni meme ade keinginan untuk berpasangan.Baek yang lelaki mengayat pompuan untuk dijadikan awek atau pompuan yang menggedik kepade lelaki untuk dijadikan balak.Meme tak dinafikan yang bende ni meme terjadik.Tapi aku lain,aku still single sebab aku malaslah!Nak layan anak2 orang pulak kan.Kawen nanti laen citer.

Kalau setiap kali aku jenjalan,bole kate tiap kali tu jugakla aku ternampak la gadis2 melayu yang memang menawan tapi kebanyakannye keluar berkepit tangan dengan pakwe memasing.Lepas tu bajet manja.Ni semua terpengaruh dengan citer Korea le ni.Aku bukan nak salahkan citer Korea tu,tapi pikirla ni Malaysia!Yang pakwenye pulak tak bole blah,pakai sweater tatkala waktu siang lagi dalam suasana iklim khatulistiwa ni.Nak kate demam,takde pulak gaya demam.Lagi satu contoh mase dalam tren,dah dapat duduk sesame pastu si pakwenye tadi bisik2 siket kat awenye pastu gelak kuat2 la,buat drama dalam tren la,banyak lagi la.Padahal ade je golongan yang lebih memerlukan tempat duduk tu.

Ape yang aku tengok sekarang ni,trend couple ni dah terbawak-bawak sampai ke dunia maya macam dalam facebook,twitter,blog.Memang la ade orang bertemu jodoh dalam Facebook macam Zed Zaidi tu kan.Tapi kalau dalam tahap bercouple lagi,aku rase tak perlu la nak hebahkan satu dunia sampaikan Mark Zuckerberg perlu tahu anda bercinta.Dah kawen lain citer.Lagi satu,kalau dekat blog pulak ade la yang letak widget muka buah hati masing2 kan.Tau tu memang blog korang,tapi cube pikir balik,betul ke pasangan korang tu ikhlas dengan korang?Mane tau dalam diam,die pon buat blog yang hanye bole diaccess oleh orang tertentu je.Pastu taruk widget awek hari ini.Bersusun 7 pompuan dalam aweklist die dekat blog tu.

Lagi satu macam dekat kolej aku ni memang ade ruang untuk tengok tv.Tempat tu memang la terbuka,banyak tempat duduk.Tapi kalau dah malam,tempat tu aku selalu ternampak couple2 duduk yang mane si aweknye tu melentok-lentokkan kepalenye pade balak die.Sampaikan Presiden kolej ni pon dah tegur dah agaknye sebab tak tahan dengan geli kot.Aku pon meluat la tengok.Sebabnye kalau nak pegi kedai,mesti lalu dekat situ.So no choice kalau taknak tengok.Sedarla kebanyakannye still ditanggung lagi;JPA la,PTPTN la,parents la,jadi tak payah la nak ngada2 berlagak macam laki bini.

Lastly,tujuan aku tulis ni bukan la aku ni jealous sebab aku takde awek.Takde mase aku nak jealous dalam bende yang buat dosa je.Ni sekadar rase dalam hati aku ni.

1 comments:

Panggil Aku Han said...

serius geli kalau yang melentok-lentok kepala tu...