Tuesday, October 18, 2011

Eksperimen Mythbuster Aku Fail!


Sape pernah tengok Mythbuster?Ala yang dekat Discovery channel 551 tu.Kan diorang akan buat satu eksperimen berdasarkan mitos2 yang pernah diorang dengar.

Tapi aku ni bukan la nak masok Mythbuster ni.Cume aku rase konsep aku sekarang ni lebih kurang same.Startnye aku ade terbace dekat buku yang mengatekan untuk keluarkan dakwat pen yang tak nak keluar,rendam dakwat pen tu dalam air panas.
klik untuk besarkan.saje je letak gunting supaya dakwat pen tu sentiasa tenggelam


Aku pon buat la bende ni sebab kebetulan ade 2 batang pen aku yang takde dakwat.Firstly,aku masak air la sampai la mendidih.Lepas tu aku bukak pen tu,ambik die punye dakwat je.Bile air dah masak,aku pon curahkan air dalam bekas yang aku letak dakwat pen tu.

Setelah hampir sebulan sejam aku rendam,baru la aku keluarkan beliau.Tapi bile aku pasangkan balik pen tu,beliau masih berada di takuk lame iaitu masih tidak mahu keluarkan dakwat.Contohnye macam dalam gambar dekat bawah ni.
klik untuk besarkan.abaikan ayat yang last tu ea.XD

5 comments:

cinnamon.com said...

sekurang-kurangnya kita cuba..lps ni pergi je kedai..

IMANSHAH said...

cuba lagi

yat sadri said...

suke tgk mythbusters ..!
cre dye wat eksperimen best + lawak .. kaka~

beli jela pen bru.. susah2 je .. but it's a good attempt .

ShahzCudin said...

elok gak test..bru taw btul ke x..

❤✿krOnic a.k.a dayah✿❤ said...

follow...
eheheh...makin xder dakwat jer.. ^^,