Thursday, February 9, 2012

Pangillan Misteri

Kesah ni baru je berlaku dekat aku.Kesahnye bermula mase nasi yang aku order untuk lunch baru je sampai dekat atas meja aku.Belom sempat buat bende yang patot pade nasi terbabit,tetibe je handphone aku berbunyik.

Aku tengok nombor yang call aku tadi memang takde dalam phone book aku.So aku angkat je la.

Angkat2 je suara lelaki yang tanye yang tengah jawab telefon tu adelah aku sendiri.Aku cuak jugak la dah la aku tak kenal sape yang call aku tu.Pastu tanye betol tak ni nombor aku.Rupe-rupenye orang nak promote unifi.Naseb tak hilang selera makan.

nak pasang yang sebenar belom berkemampuan lagi,pasang niat je la dulu.
Itu aku tak berape nak ambik kesah sangat.Tapi ape yang terjadik pade petangnye pulak lagi la buat aku tertanye-tanye sampai sekarang.Kesahnye pulak mase aku tengah syok online,handphone aku bunyik lagi.Macam biase,nombor yang call tu pon takde dalam list aku.Bile angkat je,aku tau yang cakap tu seorang pompuan India berdasarkan care die cakap.Lagi sekali,die call nak promote unifi.

Tapi bukan tu aku nak cerite,tapi yang aku peliknye,dari mane die dapat tau butir2 aku ni.Siap cakap kalau aku setuju nak pasang unifi,die datang ke rumah aku yang beralamat di sekian....sekian...

Memang musykil la.Sebabnye aku rase,sampai saat ni,aku tak pernah langsong daftar dengan mane2 cawangan TM ni.Untuk pengetahuan jugak,biasenye ayah aku suruh pegi kedai TM untuk bayar bil tepon.Tapi tu semua tahun lepas.Dan untuk tahun ni,bukan sahaja tidak pernah menjejakkan kaki di kedai TM,nak lepaskan batuk di kedai TM pon tak pernah lagi tau.Memang misteri.

 

2 comments:

hudahassan ^^ said...

hehe . melepas batuk di tangga ya ? kenape tak ckp teros tak nampak tnggenye .

sukasukasuka :D

Ridzwan Mohamed said...

tanggenye maseh nampak sbb kalau lalu kat dpn tu,kompem nmpak punye la