Wednesday, March 21, 2012

Maaf, Saya Dah Ambik Dah SPM

Tengah2 aku syok dibuai mimpi basah semalam tetiba aku dikejutkan oleh bunyik hp aku yang menandakan ada sms baru je masuk atau sampai.

Aku pikir tu mungkin sms yang agak urgent atau dari member2 aku.Sebabnye agak pagi jugak la kan sms tu sampai.Tapi takde la dalam pukul 3 camtu.Aku pon dengan berat matenye ambik la hp aku dan terus membace kandungan sms tersebut.Berikut merupakan kandungan sms tersebut:

RM0.00 MYSMS:Semakan keputusan SPM 2011 melalui mySMS 15888 mulai 10pg:21 March 2012.Taip SPM [no kp][Angka Giliran] dan SMS ke 15888.Careline 0355692840

Sebijik2 aku ikut ape yang tertera pada skrin hp aku tu.Tiada edit tau.Tapi nak buat camne kan,aku dah pon selamat ambik result SPM aku pade bulan Mac 2010 dulu.Dah 2 tahun dah.Sijilnye pon dah ambik.Kire betol2 dah muktamad dah.Tak boleh ubah2 lagi.Kalau setakat hari ni punye result,masih boleh diubah dalam tempoh 90 hari dari sekarang la.
aku masih ingat bulan mac 2010,cuma hari bulan die tak pasti,dalam 11 haribulan kot-gambar hiasan
Macam mane pon aku bangga dengan kerajaan yang semakin maju ni.Mane taknye,sekarang dah boleh je duduk rumah dengan buat rambut fesyen suka hatinye dengan just sms je.Lepas tu tau la resultnye.Tapi aku jamin kalau pukul 10 pagi korang hantar,pukul 10 malam karang belom tentu dapt lagi tau.Bayang la berape ramai yang guna ni.


7 comments:

arif abdullah said...

sekejap je lah dapat. dalam 5 minit je. tapi kalaau makin ramai, slow lah

Malyhah Eyna said...

mcm mnew nk result okey ??

Ridzwan Mohamed said...

arif abdullah:ooo ye ke.dulu ade try jugak.tapi cek utk upu dulu.pkl 1 hantar,pkl 6 baru dpt tau

Malyhah Eyna:err tanye sape ni?

dyabunga said...

time dya tak ada khidmat sms lg lh..hihi

Ridzwan Mohamed said...

haha sama la

lieynanilaz said...

kalau cara begini rasa takde feel nak berkongsi dengan kawan-kawan...

NINA JEMAIL said...

haha klaka gilakkk!
tapi mana button nak follow blog ni?
hurm k bye
:D