Tuesday, March 20, 2012

Memang Lawak Giler La!

Malam tadi aku berkesempatan la tengok program yang bertajuk Lawak Ke Der.Dah name pon lawak kan.Takkan tengok ni aku sedih pulak kan.

Disebabkan mase tu mate aku agak ngantuk sikit,aku pon tengok part2 yang aku rase best je.Aku pon tengok bile Jozan buat persembahan je.Yang laen tu belom berkesempatan lagi.

Komen aku bile Jozan buat persembahan tu memang terbaek la.Kesahnye Mael(Zizan)berjumpa dengan Kichin(Johan)entah betol tidak ejaan aku tulis ni.Lokasi die atas bumbung bangunan.Si Mael ni buli Kichin ni macam2 la.Suruh buat soalan SPM la,tulis surat cinta la.Last sekali diorang berzanji(ikut kate Johan)untuk jumpe lagi dalam mase 10 tahun akan datang di tempat yang same.
ni la gayenye bile jawab soalan x-y 


Bile dah cukup 10 tahun,diorang pon berjumpe lagi.Tapi memasing dah berubah.Yang Mael tu dah jadik Mael Kembung Lambung dan Kichin yang sebelom ni seorang skema pon dah jadik gengsterdan dikenali sebagai Ah Cai.Bile dah jumpe,masing2 citer la kehidupan sendiri sepanjang 10 tahun ni.
mael lambung & ah cai 


Memang lawak la aku cakap.Paling tak boleh blah diorang siap gelak lagi atas pentas.Baek je punye cover sorok muka dalam beg la,sorok muka belakang rambut Johan la.Tapi paling aku suke part soalan SPM tu.
Soalan die macam ni.
y-x=?
Dengan confident je die jawab y tolak x,y takde kawan maka die jatuh la.Lepas tu Zizan siap buat gaye x dengan y lagi tu

9 comments:

The Games Bingo said...

inilah lawak yang paling terbaik... X -Y, Y jatuh, Y minta tolong... Y tak ada kawan nak tolong...

Buli macam mana?

Last paperr, last paperr... kahkahkah

Rapunzel Cikilolo said...

aku teringat part zizan tahan gelak tu. hahaha

Ridzwan Mohamed said...

ke belakang siket

cikgu rosnah,cikgu mat,cikgu aris

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

suka lawak JOZAN... terbaik...

Ridzwan Mohamed said...

tu la....memang terbaek la

Ahmad Saufe said...

kuat kinching...hahaha

Ridzwan Mohamed said...

kite mesti BERZANJI tau
hahahaha

nizarazu said...

errr... haha, camni pun ade.. ekeke

Ridzwan Mohamed said...

ade...