Wednesday, April 27, 2011

Happy Birthday Nav!

Entri ni bukanlah nak wish birthday kepade yang spesial pade aku.Nav tu adekah NAVY sebenarnye.Tapi kalau ade pon yang sambot birthday ari ni tak salah kan kalau aku nak ucap"Happy Birthday!"


Ari ni adelah merupakan besday TLDM yang ke-77.Saje je buat entri pasal ni sebab takde idea lain dah.
Cakap pasal TLDM,korang tau tak yang mereka ni memang dah banyak berjasa kat negara ngan dekat kite secare tak langsung.Nak tau kenape?


Pernah tak makan siakap 3 rasa ke,sotong goreng tepung ke,tak pon seafood2 yang lain?Kalau la TLDM ni takde kompem korang semua tak merasa la bende2 ni semua.

Ape kaitan TLDM ngan seafood pulak?Ye la cube korang bayangkan;kalau takde la TLDM yang jage laut kite,kompem nelayan2 negare kite tak berani nak turun ke laut.So,tangkapan pon takde.Silap2 nelayan2 negare lain pilak yang ambik.


Pastu silap2 lanun macam puak Geruda dalam Hikayat Merong Mahawangsa pon boleh serang tau kalau diorang ni semua takde.

Tu antare satu contoh la,tapi ade banyak lagi jasa diorang ni kat kite.Cuma kite sedar atau tak je.Ok la sampai sini je la yang aku nak tulis untuk hari ni.Bye!

1 comments:

nUr _ atiQah said...

oww..hari ni ekk..
erm..hee
taw da..hehe..tenkiu ek !
peace..hahaha