Tuesday, October 9, 2012

Satu Malam Di Ana Ikan Bakar Petai

Dalam entri2 yang terdahulu, aku ade post pasal aku pegi memuaskan nafsu aku dengan melantak burger bakar. Boleh klik sini bagi Rawang Burger Bakar dan klik sini bagi Burger Bakar Abang Burn.
ni dari google...

Kali ni bukan burger bakar yang aku nak ceritakan cuma pasal bakar jugak tapi bukan Abu Bakar, tapi Ikan Bakar.

Kedai ni terletak dekat Bandar Baru Bangi.Hq die dekat Kuantan kalau tak silap. Dekat je pun.

Ape yang boleh dikatekan best pasal kedai ni adelah sebab ikan bakar die. Sebabnye die bakar dengan petai sekali. Tu la aku rase keunikannye kot berbanding dengan ikan bakar lain. Pade budak2 bandar yang tak makan petai tu, kalau nak merase, takde masalah sebabnye petai2 tu semua dipotong halus sampai tak rupe petai la. Memang kalau makan petai sebijik macam tu akan terase la rase sebenar die kan. Tapi bile dah dipotong halus + makan dengan ikan bakar, rase die memang terbaek!
pilih ikan dulu....

pilih nak masak ape pulak....

dah pilih, kite duduk dulu....

bile makanan dah sampai, bace la doa dulu.tu terpampang board doa makan!

Dah name kedai tu berasaskan seafood, maka menu wajib adelah sotong goreng tepung. Sekali lagi aku ingin merasekan kesyukuran aku kepada Allah swt disebabkan aku ni tak alah dengan seafood ni.

Last sekali, harge pon agak berpatutan la. Dah name pon seafood kan. Lagi best akak cashier tu cun! Mungkin strategi tauke kedai tu kot supaya pelanggan akan tetap bayar walaupon mahal apabila cashier tu kenyit ke, puji2 sikit ke, maka pelanggan tu mungkin akan cair. Hehehehehe

5 comments:

Mrs Velentine said...

mana pic makannnya

Ridzwan Mohamed said...

hehehe takde la.belom sempat nak ambik, dah kene makan!

Melastik Bintang said...

takde ke gambar hidangan bro...
boleh terliur sikit...

Syamil Ramli said...

macam sedap je tmpt ni..ko blajo kat utm,update la skit yg kat johor tu..aku pn de kat jb,nk tau gak la kat mane tmpt yg besh

Ridzwan Mohamed said...

Melastik Bintang: sori la. takde gambar

Syamil Ramli:sy mmg student utm...tp utm kl la