Thursday, October 18, 2012

Sebelum Lahirnya Aku....

Dalam entri kali ni, aku nak la post sikit pasal bende sejarah... Ianya memang ade kaitan dengan aku.

Ok, citernye camni. Aku lahir tepat jam 9.20 am pade 10 Disember 1992. Hari tu hari Khamis dan kalau ikut bulan Islamnye pulak, aku lahir pade 14 Jamadilakhir 1413H. Maka dengan ini, aku masih boleh digelar budak belasan tahun memandangkan aku hanya mencapai umur 20 tahun kurang daripada 2 bulan dari sekarang. Insya-Allah.

Cukup la aku rase setakat tu mengenai tarikh lahir aku. Tapi, baru2 ni aku dapat tau yang bahawasanya kira2 berpuluh tahun dulu iaitu sebelum aku lahir lagi, satu emel telah pon dikirimkan kepade aku walhal aku entah berada kat mane entah ketika itu dan yang pastinya aku belum lagi berada di dunia ini.

Ape yang aku cakap ni bukan lah suatu cakap kosong atau auta sebabnye aku ade bukti bagi mengukuhkan hujah aku ni. Kalau nak tau jugak, boleh tengok gambar dekat bawah ni...

klik untuk besarkan....takpon open image in new tab


Ikutla kalau korang nak percaya atau tidak... Semuanye tu hak korang. 

Satu tahun 1955, lagi satu tahun 1963.... Elok la tu, mase tahun 1955 tu, kite belum merdeka lagi. Baru menang pilihanraya je kot. Tahun 1963 pulak Malaysia dibentuk. Memang terbaek la kan.


4 comments:

♥♥szumika sakni♥♥ said...

hahhhaa....lg dasyat...msti yg bg emel tu ingt skrg ni 1963 or 1955 sebab dorang from the future..tersalah tmpt nk landing...huhu teringat citer back to the future yg mamat kecik tu huhu.....bole msk metro ni hahhaha

Ridzwan Mohamed said...

hahaha tersesat pulak kan...ingat 1963 dgn 1955 rupe nye 2012!

umikecik said...

blogwalking jap..seyesly,,cite yg gile2 syok lah..haha..btw,,tenks 4 da follow my blog.. :)

Ridzwan Mohamed said...

hahaha

welcome....:D