Monday, October 15, 2012

Cabaran Pada Minggu-Minggu Akhir

Dalam beberapa hari terakhir bagi menghabiskan sisa2 kehidupan di kolej bagi sem 5 ni, banyak cabarannye. Antarenye sudah semestinya la tengah final exam dan hujan. Kenape hujan juga merupakan salah satu cabaran?

Jawapannye adelah bile hujan, maka payah sikit nak keluar. Sebabnye aku pakai motor je. Belom mampu nak bawak Bijak Macam Wan (BMW) 3.20I lagi.

kalau colour putih lagi smart!

Tapi tu bukanlah masalah utamanye! Masalah lagi satu dalam hujan ni adelah sejuk. Bile sejuk, sedap tido. Tapi tak boleh nak tido sebab ade exam pagi dengan study sikit ape yang perlu. Macam semalam, serious aku cakap. Memang best gile tido. Sejuk je. Sampaikan bile rumate aku bangun nak pegi toilet, aku berharap yang mase tu belum subuh lagi sebab tak puas lagi sebab sejuk. Tapi apekan daya, semalam aku ade exam dan ditambah nak ulang sikit ape yang aku dah study sebelum ni... Maka suka tak suka, kena la jugak bangun awal kan.

Dan kalau nak tau, perenggan kat atas tu jugak bukan masalah utamanye. Yang utamanye adelah nyamuk atau bahasa Inggerisnye disebut sebagai mosquito. Aku pon dah ade post pasal nyamuk ni dan ape yang buat die lagi kuat. Boleh klik sini dan sini jugak!

Aku tak kira, seminggu pon seminggu la. Aku sanggup pegi Carefour semata-mata nak beli 'bullet' baru disebabkan 'bullet' lama dah nak habis! Boleh klik sini kalau nak tau pasal 'bullet' yang aku maksudkan.

yang lame dan yang baru


Mane boleh tahan. Sebelum2 ni aku cuma pasang time sebelum nak tido je. Tapi sekarang tengah hari pon die menggila. Habis kakitangan kaki dan tangan aku diratahnye. Tak gune siot. Bukan la aku ni manja tak boleh kena gigit sikit. Tapi bende ni memang annoying. Aku tengah syok2 study tak pon layan muvie, tau2 je dah terkeruk-keruk.



2 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

kena pakai yang sembur. terus tak beri peluang...

Ridzwan Mohamed said...

hahaha betul jugak tu